E-houses plaatsen voor Stedin

De HVS-centrale in Den Haag wordt komende 4 jaar verbouwd. Aan Stedin de taak om het project in goede banen te leiden. Makers van plannen werd gevraagd om een bouwveiligheidsplan op te stellen voor het vervoeren en plaatsen van twee grote E-houses.

Naam opdrachtgever

Stedin

Type opdrachtgever

Semi

Uitvoeringsperiode

2 nachten ongeveer

Om de renovatie mogelijk te maken zijn zogenoemde E-houses geplaatst. Deze containers nemen de energiewerking over van het hoofdverdeelstation in Den Haag. Bij elkaar waren deze E-houses 16 meter lang en 4 meter breed.

Om de loodzware E-house te ondersteunen is een stevige brugconstructie opgezet. Het was de taak van Makers van plannen om de bouwveiligheidszone van de werkzaamheden te garanderen. Daar lag nog een extra uitdaging; namelijk het naastgelegen HTM spoor.

Bij de plaatsing van de E-houses is een grote kraan gebruikt die de containers over een unit heeft gehesen. Gedurende de werkzaamheden heeft Makers van plannen de mensen rondom het spoor aangestuurd.

Om de hinder voor de omgeving zo veel mogelijk te beperken, hebben we de impact van de activiteit van Stedin in kaart gebracht. Daarvoor heeft Makers van plannen een omgevingsscan uitgevoerd als onderdeel van het bouwveiligheidsplan.

Met het complete bouwveiligheidsplan heeft Stedin de werkzaamheden in korte tijd kunnen uitvoeren naar tevredenheid van de wegbeheerders.