Omleidingen in Nieuwegein

De Gemeente Nieuwegein heeft onze hulp ingeschakeld om omleidingsroutes op te stellen gedurende de bouwperiode langs de Doorslagzone.

Naam opdrachtgever

Gemeente Nieuwegein

Type opdrachtgever

Overheid

Uitvoeringsperiode

Augustus

Voor de realisatie van 3 grote woontorens in het centrum van Nieuwegein werd het fietspad geheel afgesloten. Aan ons de taak om de fietsers tijdig en zo duidelijk mogelijk te informeren over alternatieve routes tussen Utrecht en Vianen.

Om tot juiste omleidingen te komen heeft Makers van plannen vooronderzoek gedaan naar de bestaande verkeerssituaties en de gevolgen van de afsluiting. Daarbij zijn we nog een stapje verder gegaan, namelijk het inventariseren van de meest praktische en aangenaamste routes.

Om een heldere en duidelijke manier van communiceren toe te passen, hebben we gekozen voor het gebruik van kleurroutes. Zo was er bijvoorbeeld een paarse, bruine en donkerblauwe route.

In totaal hebben wij 8 alternatieve routes opgezet. Waarbij we via bebording zo breed mogelijk communiceerde naar de omgeving op gebieds-, wijk en detailniveau. Op deze manier werd het voor de omgeving overzichtelijk en gebruiksvriendelijk.