Nood- en hulpdiensten: Hoe zorg je ervoor dat ze altijd op de hoogte zijn?

Als onderdeel van een goed geschreven BLVC plan is het helder informeren van nood- en hulpdiensten een must. Helaas zien we vaak dat dit onderdeel wordt overgeslagen of niet duidelijk genoeg wordt uitgelegd. Daarom is het zaak om te zorgen voor een goed plan van aanpak voor de bouw van het project.

Dit kan leiden tot problemen wanneer er echt iets gebeurt en de hulpdiensten niet goed op de hoogte zijn. In dit blog geven we je daarom 4 praktische tips over hoe je ervoor zorgt dat nood- en hulpdiensten altijd op de hoogte zijn.

Nood- en hulpdiensten helder informeren

In een noodsituatie is het belangrijk dat hulpdiensten weten hoe ze snel ter plaatse kunnen komen. Het is daarom belangrijk om duidelijk te communiceren over de verkeers- en bouwplannen.

Wanneer mensen in nood zijn, moet er altijd snel hulp geboden worden.

Voor het plan van aanpak voor de bouw zijn de volgende punten van belang:

  1. Zorg ervoor dat je altijd een recente versie van het BLVC plan hebt. Dit plan moet alle relevante informatie bevatten over het project, zoals de locatie, het tijdstip van de start en de duur van het project.
  2. Informeer de nood- en hulpdiensten minimaal drie dagen voor de start van het project. Dit kan bijvoorbeeld via een e-mail. Geef ze alle relevante informatie, zoals de locatie en het tijdstip van de start.
  3. Houd de nood- en hulpdiensten op de hoogte van veranderingen in de situatie. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de start van een nieuwe fase in het project. Zorg ervoor dat je hen altijd tijdig op de hoogte stelt, zodat zij zich kunnen voorbereiden.
  4. In veel gevallen zullen de hulpdiensten naar de locatie toe moeten rijden. Zorg ervoor dat je kaartmateriaal hebt, zodat zij precies weten waar ze heen moeten. Voorbeelden hiervan zijn een plattegrond van het project en aanrijdroutes. Zorg ervoor dat het kaartmateriaal duidelijk is en dat alle relevante informatie beschikbaar is.

Wilt u zich zorgeloos richten op de uitvoering?

Laat Makers van plannen u helpen met het schrijven van een BLVC-plan. Wij nemen graag het kaartmateriaal en aanrijdroutes voor u uit handen. Het enige dat wij nodig hebben is informatie over het werkvak. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op. Of neem een kijkje op onze LinkedIn pagina.